Обзор книги "Фаетон: Протерра. Том #1" Автор: Bogun 20:43 04/11/2020

8.2

Обзоров: 30

Книг: 187

Цей комікс не дуже новий. Я не дуже ним цікавився. Але він ніби як відомий англомовній публіці, і якщо не видавався, то точно публікувався на західних ресурсах. Але нашій публіці він особливо не рекламувався, і особисто я про нього дізнався завдяки сарафанному радіо, тільки в 19 році. Хоча комікс був виданий ще в 18 році. І це я вважаю великою прикрістю, тому що комікс дуже цікавий. Тим більше, судячи зі всього, наукову фантастику у нас дуже люблять, а комікс намагається бути не просто фантастичним, а опиратись на щось наукове (я не дуже сильний в цих хитросплетіннях жанрів, то ж не можу твердо сказати, що це наукова фантастика, але для мене дуже схоже).
Ну і як завжди, перейдемо до пунктів.
Хоч в центрі історії у нас тільки один персонаж, але їх навколо дуже багато. Кожен має свій характер, несе щось своє в історію. Ніхто не здається баластом. А це дозволяє з цікавістю споглядати за всіма подіями, яких, здається, навіть забагато, як для такої короткої книги. Одразу нам представляють декілька осіб, і кожен з названих героїв отримав одразу свою ціль, або мотивацію, що дає зачіпку на майбутнє.
Сама історія не дуже церемониться з нами. Після короткого вступу, який нам тільки розказує основні положення ситуації в цьому світі, автор одразу ж кидає читача у вир подій. І це, наче 13 придибенцій, просто захоплює з головою. Читаючи в перше, я гарячково гортав сторінки одна за одною. Адже тут стільки загадок, стільки подій, і я, як будь яка людина, хочу дізнатись, чим же, мать його, закінчиться це все. Як герої будуть вибиратись з цієї дупи, в яку потрапили? Хто за всім стоїть? Хто входить в Фаетон? Загалом, сюжет цікавий і захопливий.
Але й без невеликих мінусів не обійшлось. По-перше, хоча світ і сетінг самостійний і авторський, але як і у Андрія Данковича в його Саркофазі, мені історія чомусь постійно щось нагадувала. Ніби я це вже десь бачив. В даному випадку я постійно згадував серіали Зоряний Шлях та Зоряна Брама. А по-друге, підвішено дуже багато рушниць. Буде дуже неприємно, якщо про них почнуть забувати по ходу історії. Ну і по третє, книга називається Фаетон, а самого Фаетону ми тут і не побачили. Так, я розумію, що це скоріше не мінуси, а просто зауваження, але ж не можу я тільки розхвалювати?
Щодо малюнку, то тут претензій я не можу висловити. Він хороший. Без чогось неординарного чи незвичного, але разом з тим і поганого абсолютно нічого немає. Що викликало захват - так це фарбування сторінок. Завдяки барвам які використовує Марія (Maria Lantsuta), ти майже з першого погляду можеш зрозуміти, де йде історія: в Протері, офісі місцевих копів або реальному світі. Це, я вважаю, однозначний плюс. Один із мінусів тут тільки в тому, що бабли з мовою, нажаль, не завжди вдало та зручно розташовані, що інколи викликало у мене при прочитанні дисонанс. Я, напевне, порадив би поспілкуватися на цю тему в паном В’ячеславом Ксенофонтовим. Ну і окреме місце в моєму серці зайняв домашній кролик під водою <3.
Якість видання, на жаль, не на висоті, але й не так погано як могло б бути. Проблеми я виявив тільки при зшиванні. Деякі блоки прямо розпадаються, а деякі навпаки, дуже щільно зшиті. Але знову ж таки, можливо я просто чіпляюся. За те ми в кінці маємо декілька малюнків, та скетчів від автора.

(0)  / (0)