Обзор книги "Щастя це... 500 причин бути щасливим" Автор: Bogun 12:41 21/10/2019

9.0

Книг: 120

Багато про цю книгу не напишеш, тому що тут немає ні наскрізного сюжету, ні видатного малюнку. Автори Ліза Сверлінг та Вальф Лазар мені не відомі. Їхніх скетчів я раніше не зустрічав, інтерв’ю не читав. Але побачивши цю книгу, мимо пройти не зміг. По-перше, це не мотиваційна книга, а просто добірка цікавих фактів. По-друге, моя кохана любить збирати такі речі: маємо і абетку від Гуся, і добірку від того ж Вівата зі стріпами Сари Андерсен. То ж і ця книга мала потрапити до нашої колекції.
При прочитанні вам не буде нав’язано ніякої мотиваційної локшини, і вуха залишаться вільними. Як у мене склалося враження, це просто добірка моментів, які залишать вас байдужим. Гортаючи сторінки, я постійно згадував меми, які були популярні в 2009-2011 роках. Ви бачите дрібниці і дивацтва, які ви вважали тільки своїми. А виявляється, робили чи відчували так мільйони людей. Здавалося б, у суспільстві, де кожен хоче бути не таким як інші, ти відчував приємне тепло єднання з іншими. Так і ця добірка, вона єднає тебе з авторами, тільки не за рахунок милих дурниць, а за допомогою приємних дрібниць. Вона робить тебе щасливим, коли помічаєш, що за два тижні нового року, ти встиг уже виконати декілька пунктів. Але в той же момент і трохи сумним (але в приємному сенсі), коли ти розумієш, що для дечого ти вже задорослий, і ніколи не зможеш цього повторити. А в деяких моментах ти навіть радий, що тобі деякі дрібниці ще зарано розуміти, і ти радієш тому факту, що пів життя все ще попереду.

Звичайно, дехто може сказати, що це не комікс, а просто добірка малюнків до того ж дитячих якихось, але... Мені все одно. Я читав текст між малюнків, насолоджувався змістом і отримав зі своєю другою половинкою непідробне задоволення від змісту, то ж, яка різниця? Головне, що книга виконала свою місію. І нехай на йоту, але я став щасливішим.
Читайте книгу, і ловіть свої щасливі моменти. Не пропускайте їх, а то деякі не вдасться повторити.

(0)  / (1)