Обзор книги "Параблог. Випуск №1" Автор: Bogun 17:11 30/07/2019

7.3

Книг: 120

І так як сам сингл не дуже довгий, то і огляд на нього вийшов не особливо великим. Але декілька слів все ж знайдеться.
Як завжди, розпочнемо з малюнку. Праця над ним була зроблена за західним зразком. Тобто малювала одна людина, фарбувала інша. А стиль малюнку відповідав більше манзі: великі очі, яскраві, гіпертрофовані емоції, інколи перехід на чібі малюнки (маленькі, милі зображення персонажів). Розфарбовка ж цілком звичайна. Про неї не скажеш нічого особливого. Вона не придавала ніяких особливих відтінків історії, але і сварити її теж нема за що. Вона просто є і виконує свою роботу. Головна героїня намальована дуже добре, живо і стильно. Деякі пози прямо як з якогось якісного фанарту. А от з чоловічими персонажами мені чомусь не зайшло. Три з чотирьох прямо як під копірку, тільки колір волосся різний. А їхні вирази облич, як на мене, малювались не дуже зграбно. Можливо це через бороди. Тому що персонажі без борід виглядали краще.
Щодо історії - у мене зауваг нема в принципі. Вона звичайна. Навіть схоже на процедурал (серіали де два напарники: один ексцентричний, другий - серйозний ведуть різні розслідування). Ексцентрична молода блоґерка береться за розслідування загадки, а їй в цьому допомагає сурйозний, дорослий, загадковий чоловік. Малюнок, в принципі, тільки підсилює ці особливості персонажів. Правда тут обігрується стереотип, який не дуже підходить нашій країні. Наприклад, бармен знає все, що відбувається в окрузі. Але це в принципі логічно, якщо взяти до уваги, що автор історії Еван Вольф. А ще розповідь закінчилася добрим кліфхенгером, що мене, як не дуже захопленого історією в цілому, достатньо зацікавило, щоб задуматись над прочитанням продовження.
От що б я вніс до мінусів, то це якість видання. За доволі нескромну ціну - якість така собі. Обкладинка тонкувата і почала сама деформуватись після першого ж прочитання. Сторінки також тонкі. Також за західним зразком обкладинку малював інший автор, що необережного читача може ввести в оману. Тим паче, що головний герой на ній блондин, в той час як в середині історії його волосся темне. Ну і розташування баблів також інколи рандомне. Не знав, це проблема маляра чи верстальщика, тож виніс це в якість видання в цілому.
Що хотілось би сказати в підсумку: я коміксом більш задоволений ніж розчарований, але якщо ви не любите азіатський стиль малюнку, то краще проходити мимо. Тут дуже великий акцент на цей стиль малюнку. А історія не така захоплива, щоб його ігнорувати. Але якщо вам подобається манґа та манхва, або малюнок для вас не головне, то можна спробувати. Але купувати в сліпу не радив би. Все-таки ціна коміксу не така демократична щоб експериментувати.

(0)  / (0)