Обзор книги "В землю. №1" Автор: Bogun 19:51 07/04/2019

7.3

Обзоров: 19

Книг: 140

Ну ось нарешті я отримав свій примірник «В Землю». І що ж про нього можна сказати? Та, в принципі, багато чого і одночасно нема чого.
Перше, що кидається в око, це якість друку... Так уже не одноразово говорилось, навіть автором, що друк неякісний, але і я скажу пару слів. Як би це боляче не було, але друк поганий. Новенький примірник, який я отримав, вже мав вигляд ніби декілька місяців активно ходив по руках і читався, через що фарба затерлася. І такий вигляд був не тільки у обкладинки, а й в середині. Хоча не тільки якість друку мені тут не припало до душі, а й сам стиль розфарбовування.
Кольори через друк дуже тьмяні та не виразні, і судячи з профарбовки панелей, так не повинно бути. Це все дефекти в роботі друкарні, бо судячи зі всього, барви повинні бути ядучо яскраві. Що ще сказати? Шрифт, яким писався текст, мені не зайшов. Можливо, не завадило б зробити окремий стиль для думок і окремий для реплік. Але прийшлося до смаку, що в кінці були анонси майбутніх проектів видавництва, особливо «Безіменних», так як новин про них малувато. Добре, що не забувають. Ах ще... Дуже не вистачало звуків. Чому у нас так не люблять звуки?
Малюнок мені не зайшов в підсумку. Були кадри і речі, які сподобались. Тим більше, сценарист Ігор Штанько говорив, що йому малюнок дуже подобається, і він сам не хоче, щоб до його історії відносилися надто серйозно, і малюнок цьому сприяє. Але я кажу з точки зору читача, і все ж моя душа бажала чогось більш серйозного. Стиль малюнку дуже схожий на газетні комедійні стріпи в одну-дві панелі. А також інколи не вистачає динаміки. До того ж не розумію, чому в коміксі така кількість ядучих кольорів при фарбуванні. Через них виникли не дуже приємні асоціації з українським мультфільмом Бабай (2014). З плюсів малюнку можу виділити той факт, що психоделічний тріп, який нас застає в середині історії, передано дуже добре. Я прям проникся. Чимось нагадало моменти з гри Far Cry Primal, коли проходимо місії в шкурах різних тварин. А також похмуру атмосферу першої половини історії, коли окрім червоного кольору не було інших ядучих кольорів, які б збивали з заданого настрою.
А от історія - це те, що мене більше всього підкупило. І якщо я відкриваючи комікс з нетерпінням ждав обіцяних міфічних істот, містики та зомбаків, то коли їх отримав, то навіть розчарувався. Нуарна атмосфера історії і муки героя надавали відчуття психологічного трилеру, коли незрозуміло, чи це все вигадки хворого мозку, чи справді привиди. Тим більше зустріч зі старими знайомими та історія про безчинства на Чорній Раді - це все підтримувало загадковість та недосказаність. І мені відверто хотілося, щоб автор продовжував гнути цю загадковість, дозволяючи сумнівам й надалі супроводжувати читача. Згадайте тих же «Вікінгів», які так популярні. Ми з першого сезону маємо натяки на невелику містику чи відьмацтво, Але ось четвертий сезон, а точної відповіді так і нема, що тільки йде в плюс серіалу, як на мене. Але разом з тим, історія помсти «В Землю» все ж продовжує мене цікавити, то ж я чекаю на продовження з нетерпінням. А ще на перевидання цього випуску, але в нормальній якості. Воно того варте.
Ну і подарунок за передзамовлення. Мені сподобався цей штандарт, атмосферненько. Особливо те, що примірник був в нього замотаний. Респект. Шкода правда, що не було зав’язок, щоб його кудись пришпилити, чи деревка зверху, щоб за нього прив’язати.

p.s. Розташування панелей та фони між ними - то дуже круто, видно як автори намагались використати наданий простір по повній. Шкода, що друкарня на то вирішила забити.

(1)  / (0)