Обзор книги "Тибет. Зцілення Мхуші, доньки м’ясника" Автор: Bogun 17:26 05/12/2018

7.8

Обзоров: 11

Хело, шановне товариство. Сьогодні скажу пару слів про давно виданий твір, який був високо оцінений у всьому світі. Виданий він у нас був близько року-півтора тому, в видавництві Кальварія, історія якого знатна та знакова, але зараз не про нього.
За цим поважним і доволі якісним томиком я дуже довго наглядав у нашій книгарні “Є”, але той факт що на протязі довгого часу кількість книг на полицях не змінювалася, а я, будьмо відвертими, трішки єврей, то тратитись на книгу, яка, нехай, і притягувала анотацією та малюнком, все ж, для мене, як для простого обивателя, була являлась доволі сумнівним надбанням. Тому довгий час вона все ж оминала мою колекцію. Справа змінилася тільки тоді, коли всім відомий комікс-шоп Ideo-Grafika - крамниця коміксів робив знижки, а на роботі дали новорічну премію.
І от після цього я зміг зануритись в світ маленької країни зі своїм життям-буттям, релігією та всім іншим. Чесно сказати, не впевнений що це був приємний досвід. Тобто, однозначно, я, як нібито не дуже тупа людина, розумію за що ця книга була відзначена, за що її читаю, за що її поважать. Бачу, що висвітлюються серйозні речі, розкриваються теми про які багато хто не знає (в тому числі я) і т.п., але, на жаль, оцінити не можу. Мені не це приносить задоволення і читати не особливо було цікаво.
Автор веде свою розповідь, як на мене, інколи забуваючи про що пише, тому що в один момент, я просто не міг зрозуміти, мова ведеться про майбутнє чи сучасність, це фентезі, чи просто герою привидилось щось в фанатичному чи наркотичному тріпі. Тим більше, відносно часто проскакують відверті сцени без яких, мені здається, можна було б і обійтись, і достатньо було б просто про це сказати. Не те що б я був противником таких речей, але в такій історії, я не впевнений що без цього було не обійтись. Також, як би це сумно не було, але мені здалося, що історія так ні до чого і не дійшла. Все з чого розпочалось на тому і завершилось. А герої, не дивлячись на дорогу яку пройшли, не отримали ніякого досвіду, і висновків не зробили, що дуже сумно.
Щодо малюнку - то він однозначно самобутній, і, як то кажусь, маст хев. Ознайомитись з ним однозначно потрібно. Пейзажі також намальовано гарно, хоча, як то кажуть, інколи без по-сторонньої допомоги розібратися важко.
Що хотілось би сказати в підсумку, я не буду брехати і лицемірити, що то велике письмо, і просто кожен забов’язаний ознайомитись і поставити на полицю. Особисто мені не зайшло, але я поставив на полицю і не жалкую. Але не можу сказати що порадив би книгу іншим. Цей комікс однозначно варто перед покупкою погортати, і впевнитись що історія зайде.
Monsignor Bogun
p.s. Кальварія українське видавництво обіцяли ще якість проекти видати, то ж чекаємо.

(1)  / (0)