Обзор книги "Троє проти Зла" Автор: Bogun 13:29 22/01/2018

9.7

Обзоров: 8

Книг: 120

Ну що ж, як і обіцяв, пишу на прохання мого відданого та постійного читача Tyler Anderson`a. Він наполегливо просив, написати повноцінну рецензію/огляд на #TvE. Я вирішив підійти до цього зі всією відповідальністю і серйозністю, то ж перечитав повністю весь перший том цього епосу. А на цьому моменті закінчимо зі вступом, і перейдемо до самого твору.
Троє проти зла чудова оповідка в стилі гумористичного фентезі, яка поєднує в собі і нотки західного гумору, в стилі того ж таки "Ґравіті Фолз", вкраплення абсурду з "Пригодницього Часу", та нотками загадковості і містичності та взаємодії героїв між собою з "По ту сторону садового паркану", при цьому не забуваючи бути собою. Разом з тим ми при прочитанні чітко бачимо і те, що автори люблять манґу (чи веб манхву). Історія простягається на довгі (на справді дуже короткі) 144 сторінки (якщо автори не брешуть, я сам не рахував), але після прочитання, тобі здається, що ти прочитав дуже мало всього, і нічого не розумієш, але почавши аналізувати, розумієш що інформації не так вже й мало, але майстерно розвішані рушниці по всій історії тебе так інтригують і захоплюють, що з уст в тебе так і норовлять зірватися одне за одним купа питань, і за ними ти не в змозі оцінити те, що вже відомо і насититись коміксом.
Видно що у авторів є якийсь концепт світу, якого вони дотримуються, і персонажі з початку історії виникають в кінці історії. Пояснюється як відбулись ті чи інші речі, і всі роялі які можуть вискочити з кущів вони передбачливо виставили, щоб потім зі спокійною душею могли сказати: "все так і задумано, це не бог із машини".
Що стосується персонажів, вони чудово намальовані, і їх характери також внятно прописані. Можливо в деяких з них відчувається деяка шаблонність, але як любив говорити один з режисерів: "шаблони придумані не просто так, а тому що вони працюють", і якщо це все зроблено органічно, то чому б і ні? Так нам легше розуміти про кого ми читаємо. Тим більше, якщо врахувати, що на деяких персонажів ми отримали дуже мало фреймів, то просто диву даєшся, як за ці пару моментів ти зміг відчути цього чувака.
Окремо хочеться виділите те, як показана взаємодія головних героїв, дуже добре зображена взаємодія цих двох, мейбі автори писали персонажів з себе, тому що пишеться про дружбу багато де, але саме зображується дружба без зайвих пояснень мало де: підколки, безглузді розмови, ниття, невеличкі підстави - це незмінні супутники дружби, і тут вони чудово зображені також. І наостанок, що стосується історії - головні герої в фентезі і не обранці (принаймні поки що) - це дуже круто. Окрема дяка. Сподіваюсь так і продовжиться.
Малюнок - окрема тема. Стиль, як автори і говорили, даже схожий на азіатський мальопис, як вище зазаначав, зокрема на вебманхву. перед початком основної дії є навіть пролог, як там люблять робити, після якого починається уже основна дія, яка прямо і відділена яскравим написом "Розділ 1". Не знаю на скільки схожий Сихів на те, що нам показали, але самі малюнки дуже добре передають понеділок в районі в якому я проживаю. Замкнені бокси базаників, безлюдність, тишу і спокій, тільки неприкаяна гопота може часом пройти і спробувати стрельнути цигарку. Також чудово реалізована "озвучка" окремих моментів. Дуже атмосферненько виходить читати, вмикаючи потрібні треки, хоча я чекав на "Сам на сам"... І в деяких моментах підставив би іншу музику, але ж то я, куди мені до творців. (і взагалі, мені підказують, що ідея з треками до розділів - то ідея не нова, але я з нею вперше стикаюсь).
Також хотілось би відзначити розвороти. Вони прямо дуже класні. Не сказати що дуже детальні, тут інший смак, вони дуже затишні. Дивлячись на них легко уявити це насправді сонячне поле, чи нічний табір перед вогнищем, барви передані майстерно. Правда от розворот з рукавичкою в печері короля - то робота іншого стилю, її описати важко, тут вже треба саме дивитись і роздивлятись. При першому прочитанні залип на деякий час, роздивляючись. Єдина проблема, мені не вистачало динаміки. Над цим в мальовці треба попрацювати, як на мій смак.
Взагалі, сказати мав ще багато чого, але простиня тексту і так вийшла завелика то ж буду закруглятись, тому що "хватіт єто тєрпеть". (я надіюсь що хтось напише в камєнти і ми продовжим обсуждать, але хатєть не врєдно)
Про гумор і рекламну компанію нічого не буду говорити, тому що і без мене сказано достатньо, а про долар не сказав тільки лінивий. І порівнювати з іншими коміксами теж нема сенсу, тому що поки що, в своїй ніші у нас він один.
Що хотілось би сказати в кінці - так це те, що дуже сподіваюсь всі рушниці до кінця вистрелять, і ні про що не забудуть. Маю надію, що і Антон з Орком не перетворяться в банальних обранців, а продовжать бути собою, і про Гошу згадають, а то за перший том ні разу не згадали :(
p.s. То не реклама Тайлера, він мені за це ні копійки не дав. Просто правда, парніша перспективний, хочеться підтримати.
p.p.s. Тайлер, гоні долар за рекламу.
p.p.p.s. Що за наїзди на сірий текст, що, невже ніхто не зрозумів, що то так задумано, бо то ШЕПІТ???